Uutiset Blogi

5 keinoa, joilla oman kodin saa näyttämään kalliimmalta kuin se todellisuudessa on

Maailmasta tuskin löytyy parempaa paikkaa kuin oma koti. Siellä on esimerkiksi mahdollisuus tarjota omalle perheelle turvaa, tehdä maukasta kotiruokaa, rentoutua television ääressä, nukkua tai vaikkapa käynnistää pay n play kasinot.

Koska ihmiset viettävät omissa kodeissaan niin paljon aikaa, halutaan niihin myös panostaa. Siksi pientä pintaremonttia ja muutoksia voidaan tehdä melko tiuhaankin tahtiin. Muutoksilla voidaan pyrkiä esimerkiksi siihen, että koti näyttää paljon elegantimmalta ja paremmalta kuin aiemmin.

Tämä voi koitua todella kalliiksi, koska uudet huonekalut ja muut remonttiin liittyvät asiat eivät tule halvaksi. Jos oletkin aikeissa parantaa kotisi yleisilmettä isolla kädellä, mutta sinulla ei käytössäsi paljon rahaa sitä varten, jatka lukemista.

Tässä artikkelissa käydään nimittäin tarkemmin läpi 5 eri tehokasta keinoa, joiden avulla oman kodin näyttävyyden saa vietyä uudelle tasolle. Nämä vinkit toimivat melkeinpä minkä tahansa sisustustyylin kanssa!

Millainen on kallis sisustus?

Millainen “kallis” sisustus ylipäätään on? Parhaiten sen saa selville katsomalla kalliimpien asuntojen myynti-ilmoituksia ja käymällä erilaisissa eleganteissa huonekaluliikkeissä. Nykypäivänä kannattaa hyödyntää myös sosiaalista mediaa, josta löytyy tuhansittain kuvia upeista asunnoista.

Yksi hyvä inspiraation lähde ovat myös luksushotellit tai ainakin omasta mielestäsi sellaiset hotellit, jotka näyttivät kerrassaan upeilta. Mitkä asiat siellä tekivät sinuun vaikutuksen tai tuntuivat erityisiltä? Näitä asioita kannattaa lähteä hyödyntämään.

Katso läpi esimerkiksi materiaalit, värimaailmat, huonekalujen muodot ja itse huonekalujen asettelut. Yritä löytää yhteisiä tekijöitä ja pistä merkille, mitkä asiat erityisesti resonoivat kanssasi henkilökohtaisella tasolla.

5 vinkkiä, miten saada oma koti näyttämään kalliimmalta

1) Panosta ikkunoihin ja verhoihin

Täyspitkät verhot saavat tilan tuntumaan mukautetummalta ja yleellisemmältä. Mutta mikä tärkeintä, korkealle ripustettu verhotanko saa kattosi näyttämään huomattavasti korkeammalta. Korkeat katot taas ovat olennaisessa osassa yleellistä sisätilaa.

Jos käytät verhoja, varmista, että ripustat ne koko pituudelta ja ripustat tangon leveästi ja korkealle. Varmista myös se, että verhopaneelit ovat leveät ja niissä on riittävästi kangasta, jotta niihin muodostuu paljon taitoksia. Tämä saa kodin näyttämään ylelliseltä.

Lyhyet verhot kannattaa kiertää kaukaa, mutta jos et voi mistä tahansa syystä vaihtaa pitkiin, suosi roomalaisia sävyjä.

2) Listojen lisääminen

Ei voida kiistää, etteikö listojen lisääminen kotiin olisi suhteellisen helppo ja edullinen tapa saada koti näyttämään kalliimmalta ja erikoisemmalta.

Ennen kuin listoja alkaa kuitenkin lisäämään, tulee ottaa huomioon:

 • Kotisi tyyli
 • Mitä esineitä ja huonekaluja sinulla on kotonasi

Koristeellisemmat ja monimutkaisemmat listat näyttävät hyvältä vanhemmissa rakenteissa, mutta ne eivät mitä todennäköisimmin sovi nykyaikaisiin rakennuksiin, jotka ovat virtaviivaisemmat ja tyylikkäämmät.

Mitä todennäköisimmin sinun kannattaa valita puhtaat ja modernit listat, jotka sopivat paremmin nykykoteihin.

Jos kaipaat vinkkejä siihen, millainen lista sopisi omaan kotiisi, kannattaa esimerkiksi katsoa niitä listoja, joita ovien ja ikkunoiden ympärillä käytetään. Ovatko ne pelkistettyjä vai koristeellisia? Ne kertovat usein siitä, millaiset listat kannattaa laittaa muuallekin kotiin.

Mikäli et kuitenkaan vieläkään osaa päättää, valitse vain hyvin klassinen lista, mikäli kotisi on modernimpi.

3) Maksimoi tilan ja valon määrä

Haluatko kasvattaa kodin neliötilaasi ilman remonttia? Ripusta peili! Lisääntynyt tila on ainoastaan optinen harha, mutta hyvin sijoitetulla peilillä voi saada huoneen tuntumaan huomattavasti isommalta ja kirkkaammalta. Miten? Koska peilistä heijastuu kaikki siihen osuva valo.

Ihanteellinen tilanne on sellainen, jossa peilin saa ripustettua mahdollisimman lähelle ikkunaa, jotta valoa saa levitettyä mahdollisimman laajalle ympäriinsä.

Peilien kanssa kannattaa suosia mahdollisimman suuria kappaleita. Täyspitkät peilit ovat näyttäviä, huomiota herättäviä ja tuovat runsaasti valoa ja tilaa, ja mikä parasta, niitä ei tarvitse edes ripustaa.

4) Valaistus on kaikki kaikessa

Valaistus voi monen mielestä olla varsinainen klisee, mutta mikäli haluat saada tilasi näyttämään kalliimmalta, on valaistus pakko olla kunnossa.

Valaistukseen liittyy paljon muutakin kuin pelkkä näkemisen mahdollistaminen – valaistus vastaa myös tunnelman luomisesta. Pimeässä Suomessa valaistuksen rooli on suuri tosin myös kirkkauden näkökulmasta.

Valaistuksen tavoitteena on luoda kotiin polttopisteitä, valoaltaita ja myöskin kiinnostavia kohteita. Tässä muutamia vinkkejä, jotka kannattaa huomiodia valaistusta asetellessa:

 • Ylisuuri riippuvalaisin on yleensä aina hyvä idea, etenkin makuuhuoneen, ruokailutilan, käytävän tai keittiösaarekkeen ylle.
 • Yöpöytien yläpuolelle seinään ripustetut yöpöytävalaisimet näyttävät lähes aina tyylikkäiltä. Varmista vain, että lamput sopivat kokonaisuuteen.
 • Käytä lämpimiä hehkulamppuja ja himmentimiä aina kun mahdollista.
 • Jos käytät älyvaloja, kokeile sisällyttää niihin liiketunnistimien käyttö.

Yksi hyödyllinen vinkki on myös se, että hyödyntää erilaisia valaisintyyppejä.

Valaistuksessa ei kannata säästää, koska se voi tehdä ison loven sisustustyöhön myöhemmin.

5) Suosi neutraaliutta

Yksi loistava tapa varmistaa, että kotisi näyttää yleellisemmältä, on neutraalin sävyn hyödyntäminen. Käytännössä neutraalisuus tarkoittaa seuraavia sävyjä:

 • Beige
 • Valkoinen
 • Luonnonvalkoinen
 • Kerma
 • Harmaa

Monet huipputasoiset tilat hyödyntävät neutraaleja sävyjä etenkin huonekaluissa, joiden kylkeen otetaan erilaisia tekstiilejä ja lisätarvikkeita muotoja ja värejä varten.

Tämä säästää paljon rahaa pitkällä aikavälillä, sillä tulee paljon edullisemmaksi vaihtaa useammin tyynyjä, peittoja ja jopa mattoja kuin uusia sohvia ja huonekaluja muutaman vuoden välein.

Mikäli sinulla on vanhentunut, kulunut tai ruma sohva, joka ei juuri ole sitä, mitä oikeasti haluaisit ja pitäisit huippuluokkaisena, on tarjolla muutamia eri vaihtoehtoja. Käytetty sohva voi osoittautua likaiseksi, joten sellaista ei kannata olla ostamassa. Sen sijaan voit esimerkiksi:

 • Hankkia suojapäällisen
 • Harkita sohvan verhoilua
 • Yrittää peittää sen tyynyillä, peitoilla ja erilaisilla tekstiileillä.

Comments are closed.